VÅRT NYHETSBREV
E-post adresse

Designtrykk, Siloen på Nedre Foss

Wallstories

"Heng historien på veggen!

Format: 50x70 cm
Papir: Munken Polar Matt, 200 g

NOK 600,-

Utsolgt

Wallstories forteller historier du kan henge på veggen - gjennom minimalistiske designtrykk i begrenset opplag, og fantastiske fotografier av kjente og kjære områder i Oslo og Norge forøvrig.

Grünerløkka studenthus har en glutenrik historie. Den 53 meter høye siloen som ruver landskapet langs østsiden av Akerselva på Grünerløkka ble omregulert til boligformål i 1993, nøyaktig 40 år etter at den begynte sin silokarriere for Nedre Foss Mølle. I dag huser Grünerløkka studenthus, også kjent som Studentsiloen og Siloen på Nedre Foss, 226 studenthybler fordelt over 19 etasjer og 9000 kvadratmeter. Fordi siloens originale form er bevart har leilighetene avrundende vegger, og av samme grunn spesiallaget interiør. Transformasjonen fra kornlager til studentsilo ble belønnet med Oslos Bys arkitekturpris i 2002, som var året etter at kornet måtte vike for studerende menneskekropper. I begrunnelsen sto det blant annet:

- Den transformerte bygningen fremstår som et monument og ikon i bylandskapet, og synliggjør og oppsummerer gjennom sitt nærvær både transformasjonsprosessen langs Akerselven og de senere års vitalisering av Grünerløkka.

I SAMME KATEGORI

Designtrykk, Siloen på Nedre Foss

NOK 600